full screen background image

Sucevenii riscă să rămână fără apă caldă, în mijlocul verii

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    Datoriile sucevenilor către societatea “Termica” se menţin foarte mari, cu toate că încasările de luna trecută au depăşit consumul.

Restanţele se cifrează la 18 milioane de lei, în prezent furnizorul “Bioenergy” funcţionând pe biomasă.

La şedinţa de astăzi cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, administratorul special al “Termica”, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că – de la începutul anului – încasările de la populaţie au fost mai mici cu 20 % decât cele din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dumitrecu: “Cetăţenii plătesc, acum, pentru luna ianuarie a acestui an. La fel, şi noi plătim energia achiziţionată, de la “Bioenergy”, la nivelul lunii ianuarie. Mai mult decât încasăm, nu putem să plătim. Avem o restanţă foarte mare, de peste 13 milioane de lei, fără să socotim luna mai, unde avem o factură de 470.000 de lei.”

La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a atras atenţia că neplata restanţelor poate duce la sistarea furnizării apei calde.

Lungu: “Trebuie să facem, în continuare, eforturi pentru a plăti către “Termica”. Nu este un secret pentru nimeni că “mergem pe sârmă” cu apa caldă, pentru că aceasta poate fi oprită în orice moment. După modul în care vor decurge încasările în această vară, vom pune bazele încălzirii pentru iarna viitoare.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar