full screen background image

Băsescu: România are nevoie de controlul banului public

Traian-Basescu2     Președintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, directorul SIE, Teodor Meleșcanu, Patriarhul BOR, Daniel, participă vineri la aniversarea a 150 de ani de la înființarea Curții de Conturi.

„De 10 ani, în fiecare an citesc raportul Curții de Conturi. El este o oglindă a modului cum instituțiile utilizează banul public. Este o evoluție extrem de pozitivă în prezentarea rapoartelor. Mulțumesc Curții de Conturi pentru sfaturi. În semn de respect pentru activitatea instituției, am decorat toată conducerea și peste 120 de salariați ai Curții de Conturi”, a declarat Traian Băsescu.

„România are nevoie de controlul banului public. România are probleme la capitolele arierate, achiziții publice și gestionarea fondurilor europene, aspecte care blochează economia. Controlul anual al Curții de Conturi dă îndrumări și obligații de rezolvare, contribuie la îndreptarea erorilor din administrație”, a mai spus șeful statului.

Evenimentul se desfășoară în sala de plen a Camerei Deputaților, în prezența a numeroși oficiali români și invitați străini.

comments

comments




Leave a Reply

avatar