full screen background image

Peste 56.000 de agricultori suceveni cer subvenţii pe suprafaţă

Eugen Mogos apia     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava informează că termenul limită pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafaţă pentru anul în curs, fără penalizări, a fost data de 15 mai 2014.

Eugen Mogoş, directorul executiv al Centrului Judeţean Suceava face cunoscut că în cazul cererile înaintate după expirarea termenului amintit se aplică, la suma totală de plată, o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.

În judeþul Suceava, pânã pe 15 mai, inclusiv, cu cereri la APIA au venit 56.154, pentru o suprafaţã de 222.007,51 de hectare.

Mogoş mai evidenţiază că, pe de altă parte, după data de 10 iunie, cererile de sprijin nu mai sunt admise la calcul.

În cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă, din perioada 1 martie-15 mai, la nivel naţional au fost depuse 980.354 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 9,6 milioane hectare.

Sprijinul financiar pe suprafaţă este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă(FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală(FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale(MADR).

Pentru a beneficia de respectivul sprijin, solicitanţii trebuie să fie înscrişi în Registrul fermierilor şi să exploateze o suprafaţă agricolă de cel puţin 1 hectar, o parcelă neputând avea sub 0,30 hectare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar