full screen background image

Cinci persoane, bănuite de comiterea a nouă furturi, identificate de poliţişti

furturi-din-locuinte     La nivelul IPJ Suceava, conducerea inspectoratului a dispus măsuri sporite de prevenire a infracţionalităţii, fiind intensificate, totodată, acţiunile operative şi de documentare informativă a activităţii infracţionale, în vederea descurajării celor pretabili la săvârşirea de fapte antisociale.

În ultimele zile, au fost intensificate măsurile operative şi investigative, numai în ultimele 24 de ore fiind identificate 5 persoane bănuite de comiterea a 9 fapte de furt.

A fost documentată activitatea infracţională a persoanelor în cauză, două dintre acestea fiind reţinute de poliţişti şi introduse în arestul IPJ Suceava.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Biroului Investigații Criminale Fălticeni au stabilit faptul că un bărbat, de 34 de ani, din municipiul Fălticeni, este persoana bănuită de comiterea  infracțiunii de furt calificat ce face obiectul unui dosar penal înregistrat inițial cu autori necunoscuţi.
Astfel, în noaptea de 19/20 mai, bărbatul a pătruns în boxa aparținând unui bărbat, de 42 de ani, din municipiul Fălticeni, de unde a sustras mai multe lansete de pescuit și produse alimentare, valoarea prejudiciului cauzat fiind de circa 500 de lei.
Suspectul a fost reținut pentru 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și luarea față de acesta a măsurii de arestare preventivă.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei au reușit identificarea persoanei bănuite de săvârşirea celor 5 furturi din autoturisme, comise în noaptea de 11/12 mai, de pe raza municipiului, de unde au fost sustrase trei stații auto, un GPS, un radio CD și alte bunuri, în persoana unui bărbat, de 20 de ani, din orașul Gura Humorului.
Fiind audiat, cel în cauză a recunoscut comiterea faptelor, fiind reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, cu propunere de arestare preventivă.
Bărbatul  a fost introdus în  arestul I.P.J. Suceava.

Joi, în jurul orei 12.15, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Suceava a fost sesizată de o femeie, de 36 de ani, din localitate, gestionară la  un magazin, despre faptul că o persoană de sex masculin i-a sustras, din poșetă, portmoneul cu suma de 12 lei, mai multe carduri și acte de identitate.
În urma măsurilor întreprinse de polițiști, a fost identificat un minor, de 15 ani, din comuna Ostra, care avea asupra sa actul de identitate al reclamantei, portofelul fiind recuperat ulterior.
Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Agenţii Postului de poliție Sadova au fost sesizați joi, la ora 14.14, prin 112, de o femeie, de 42 de ani, din localitate, despre faptul că, în cursul zilei, în lipsa membrilor familiei, persoane necunoscute au pătruns în locuință și i-au sustras mai multe bijuterii din aur și argint, în valoare totală de circa 5.000 de lei.
În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat autorul faptei ca fiind un minor, de 15 ani, din comuna Pojorâta, de la care au fost ridicate toate bijuteriile şi predate părţii vătămate.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Tot joi, la ora 05.10, un echipaj de poliţie din cadrul Poliției municipiului Suceava a depistat, pe strada Zorilor din localitate, un tânăr de 24 de ani, care a spart geamul de la uşa de acces într-un magazin.
Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 21/22 mai, după ce a consumat băuturi alcoolice, bărbatul s-a deplasat pe strada Zorilor şi, folosind o piatră, a spart geamul uşii de acces al unui magazin și a intrat în interior, cu intenţia de a sustrage bunuri.
Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de furt calificat.

Poliţiştii îi asigură pe cetăţeni că nu tolerează astfel de comportamente de tip antisocial şi că vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar