full screen background image

Catedrala “Naşterea Domnului” ar putea fi sfinţită anul viitor

catedrala suceava     Primăria municipiului Suceava continuă să sprijine lucrările de construire a Catedralei ortodoxe “Naşterea Domnului”.

Şeful executivului municipal, Ion Lungu, a anunţat că, de la bugetul local, a fost disponibilizată suma de 300.000 de lei, din cei 500.000 de lei prevăzuţi pentru acest an.

Primarul a arătat că, în prezent, se intervine la finisajele interioare, o primă slujbă de sfinţire a impozantului edificiu religios din reşedinţa de judeţ urmând a avea loc în vara lui 2015.

“Sunt optimist că prima sfinţire se va face în 2015, iar pentru aceasta merg lunar la Catedrală să văd cum evoluează lucrările. S-a adus granitul pentru pardoseală, stau în contact permanent cu preoţii de acolo, iar în măsura în care, în toamnă, ne convingem că este posibil, să o sfinţim în anul viitor, vom merge să luăm binecuvântarea Prea Înaltului Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, astfel încât slujba de sfinţirea să aibă loc în vara anului viitor”, a declarat Lungu.

Din 2004, de când este primar Ion Lungu, de la Primărie înspre Catedrala „Naşterea Maicii Domnului” a plecat o sumă de aproximativ 1,5 milioane de euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar