full screen background image

Salubritatea stradală din Suceava mai are de aşteptat un operator oficial

maturat     Municipalitatea suceveană a trimis, la Autoritatea Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice(ANRMAP), documentaţia privind reluarea licitaţiei pentru delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului public de salubritate stradală.

Contractul cu vechiul operator, compania Rosal Grup Bucureşti, parafat pe 8 ani, a expirat în vara lui 2012, însă, din cauza alegerilor locale din iunie, demersurile pentru lansarea licitaţiei au fost amânate până în toamna aceluiaşi an.

După ce a trecut de formalităţile de aprobare în Consiliul Local, licitaţia a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Electronice(SEAP), însă la aceasta s-a înregistrat un lung şir de contestaţii şi acţiuni înaintate instanţelor de judecată.
O ultimă „găselniţă” a Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice(ANRMAP) a constat în modificarea perioadei pentru care se va face delegarea, aceasta fiind diminuată la 7 ani, demersul fiind justificat prin aceea că această perioadă este suficientă pentru ca viitorul operator de salubritate să-şi amortizeze investiţiile în noile utilaje.

Lungu şi-a exprimat că, în cele din urmă, Suceava va avea un operator titular, precizând că situaţia de provizorat este una nedorită, întrucât, aflându-se într-o asemenea postură, actualul prestator temporar, Rosal Grup, nu se poate angaja la investiţii şi dotări.

“Am fost nevoiţi să o reluăm, practic, de la zero. Sperăm să trecem de ANRMAP şi SEAP, de această procedură foarte importantă. În septembrie se împlinesc 2 ani de când ne luptăm cu licitaţia, firma Rosal având împuternicire temporară de prestare a serviciului, până la finalizarea acesteia şi o nouă atribuire. Dar, când nu eşti titularul serviciului, lucrurile nu merg aşa cum ar trebui. Discutăm despre dotările şi investiţiile care sunt necesare acolo, însă atât timp cât Rosal este operator temporar, acestea  ne prea se întâmplă”, a spus Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar