full screen background image

Sucevenii cu centrale de apartament refuză să plătească apa rece furnizată de ACET

centrala electrica     Firma de servicii de alimentare cu apă, canalizare şi tratare-epurare, ACET Suceava are mari probleme cu încasarea consumurilor facturate către populaţie.

Directorul comercial Bogdan Cristache, recunoaşte că există şi consumatori cu probleme sociale, însă un caz special îl constituie cel al proprietarilor de apartamente care s-au debranşat de la sistemul de termoficare, s-au dotat cu centrale termice individuale, şi nu vor să plătească apa rece folosită.

În această situaţie de refuz se află mai multe blocuri şi scări de bloc, ACET urmând a trece la decuplarea acestora de la conductele de alimentare.

Cristache precizează că, în februarie şi martie, societatea a stabilit cu asociaţiile de proprietari grafice de eşalonare la plată a datoriilor, în ultima  decadă a acestei luni urmând a fi făcută a verificare a respectării respectivelor angajamente.

“Vom da curs solicitărilor venite din partea asociaţiilor de proprietari  care ne-au semnalat că, într-adevăr, există şi oameni care nu au posibilităţi să-şi achite apa rece, însă există scări de bloc sau chiar blocuri întregi care sunt deconectate demult de la sistemul de termoficare şi funcţionează centrale cu gaz. Acolo vom acţiona şi vom trece la acea neplăcută măsură de a sista  furnizarea alimentării cu apă. Sperăm să nu se ajungă în această situaţie, dar dacă se va ajunge, vom acţiona fără ezitare”, a avertizat Bogdan Cristache, director comercial al ACET.

Directorul comercial arată că încasările de la abonaţii casnici continuă să se menţină la niveluri scăzute.

comments

comments




Leave a Reply

avatar