full screen background image

Focuri de armă pentru reţinerea unui contrabandist de ţigări, la Moldoviţa

pistol     Poliţiştii din Moldoviţa au fost nevoiţi să tragă focuri de armă de avertisment pentru a reţine un contrabandist de ţigări. Acesta a reuşit să dispară într-o pădure din apropiere, abandonând maşina în care erau peste 10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Miercuri, la ora 22.55, în timp ce efectuau serviciul pe raza de competență, poliţiştii Postului de poliţie Moldoviţa au încercat să oprească, prin semnale regulamentare, un autoturism de teren ce se deplasa pe DJ 176, spre centrul comunei Moldoviţa.

Conducătorul auto a refuzat să oprească, motiv pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia, care, încercând să urce pe un drum forestier, s-a împotmolit în noroi.

Şoferul a coborât din autoturism şi a dispărut în pădurea din apropiere, fără a se supune somaţiilor poliţistului, care a executat  trei focuri de armă în plan vertical.

În autoturismul abandonat, polițiștii au identificat 10.480 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 115.500 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, luându-se totodată și măsura indisponibilizării autovehiculului şi confiscarea ţigărilor.

În dimineaţa aceleiaşi zile, la ora 10.00, poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava au identificat, pe strada Ana Ipătescu, din municipiului Fălticeni, un bărbat, de 42 de ani, din localitate, care oferea spre vânzare 1.079 de pachete cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, fără documente legale şi cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Țigările, în  valoare de circa 10.000 de lei, au fost confiscate, în cauză fiind întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar