full screen background image

Suceava, pe primul loc în solicitarea de tancuri de răcire pentru lapte

apia 0605     Județul Suceava este pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte solicitarea ajutoarelor “de minimis” pentru achiziționarea de tancuri de răcire pentru colectarea laptelui.

Peste 62 de cereri de ajutor financiar au fost depuse din județul Suceava, potrivit reprezentantului Ministerului Agriculturii, Gheorghe Neață, director pe probleme de zootehnie în cadrul Ministerului Agriculturii, prezent alături de șeful CJ Suceava, Cătălin Nechifor, la o întâlnire cu fermierii suceveni.

Neaţă: “Se acordă 5.000 de euro pentru un tanc de 1.000 de litri. Termenul de depunere a documentaţiilor este 15 mai. Dosarele trebuie să vină la APIA, pentru verificari, şi, după ce se declară eligibile, se pot achiziţiona tancurile. Vrem ca, până la data de 30 mai, banii să intre in conturi.”

Potrivit lui Neață, fermierii suceveni au profitat din plin de o ordonanță legislativă care acordă un ajutor de minimis pentru asocierile de fermieri de la nivelul localităților în vederea achiziționării de tancuri de răcire.

Ajutorul de minimis este de 5.000 euro pentru un tanc de răcire de 1.000 de litri, respectiv 2 tancuri de câte 500 de litri.

La nivel național, cererea pentru astfel de fonduri este una extrem de slabă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar