full screen background image

Dragomirna a primit un important premiu european pentru păstrarea patrimoniului

manastirea-dragomirna_0     Mănăstirea Dragomirna a primit premiul pentru conservare al concursului, desfășurat la nivel european, “EUROPA NOSTRA”.

Premiul are și o valoare financiară, de 10.000 de euro.

Același premiu a fost câștigat de localități din Italia și Spania. Jurizarea a fost parțial realizată de specialiști, dar și prin votul publicului pe o platformă informatică.

Mănăstirea Dragomirna a fost și obiectivul votat cel mai mult, de publicul european, în competiție.

Șeful Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a subliniat că acest concurs a fost organizat sub tutela cunoscutului tenor Placido Domingo, premierea fiind făcută de comisarul european pentru educație, Androulla Vassiliou, la Viena.

Nechifor: “Ieri, in cadrul unui concurs european, Mănăstirea Dragomirna a primit un premiu important pentru păstrarea patrimoniului, la categoria conservare. La Dragomirna, s-a premiat restaurarea frescelor din secolul al XVII-lea. Lucrul ăsta ne face să fim foarte mândri. Sunt şi alte mănăstiri pentru care suntem mândri şi demonstrăm că şi prin Dargomirna, care nu poate fi parte a patrimoniului UNESCO, facem parte dintr-o categoria selectă. Suma primita de mănăstire e una simbolică, de doar 10.000 de euro.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar