full screen background image

Putin: Statele Unite au orchestrat criza din Ucraina

putin     Președintele rus Vladimir Putin a adeclarat că poziția adoptată de Washington în reglementarea crizei din Ucraina indică faptul că Statele Unite ale Americii au stat la originea crizei care afectează în prezent această țară, doar că la început au preferat să să rămână umbră, relatează Russia Today.

”Faptul că SUA se află acum în prim-plan în ceea ce privește rezolvarea crizei arată că ele sunt cele care au inițiat acest proces”, a indicat Putin, în urma unei reuniuni a Consiliului economic superior eurasiatic.

”Într-o primă etapă, Statele Unite au preferat să rămână în umbră, iar interesele lor au coincis cu cele ale partenerilor europeni într-o anumită măsură, atunci când Uniunea Europeană a dorit să semneze un acord cu Ucraina în condiții care erau, cred eu, defavorabile Kievului”, a afirmat președintele rus.

Putin a precizat că fostul guvern ucrainean a încercat să se opună, însă comunitatea occidentală a pus în aplicare un alt scenariu, incluzând o lovitură de stat anticonstituțională și uzurparea puterii prin forță, fără să-și facă griji cu privire la eventualele consecințe.

Anterior, președintele rus a afirmat că în Ucraina nu există nici instructori ruși, nici forțe speciale sau trupe și a cerut Kievului să inițieze un dialog pe plan intern și să nu caute vinovați în afară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar