full screen background image

Noi condiţii pentru licitaţia de prindere a câinilor de pe străzile Sucevei

cainii-vagabonzi1368618884     Consilierii locali suceveni caută din nou, în şedinţa de astăzi, o soluţie pentru strângerea de pe străzi a câinilor comunitari.

Proiectele anterioare de scoatere la licitaţie a serviciului au fost respinse, pe motiv că preţurile pentru prinderea câinilor erau prea mari, între 5 şi 25 de lei.

Propunerea de astăzi  nu mai face nicio referire la bani, precizând dotările pe care trebuie să le deţină viitorul operator: 3 maşini amenajate corespunzător, 3 echipaje, două crose şi un pistol tranchilizant la fiecare maşină.

Durata pentru care se intenţionează încheierea contractului de concesiune a serviciului de capturare, transport şi predare a câinilor comunitari este de 1 an.

Potrivit proiectului, capturarea câinilor nu se va face prin aplicarea unui tratament brutal, iar persoanele care capturează câinii vor fi obligatoriu vaccinate antirabic.

În afară de crosele speciale, câinii vor mai putea fi prinşi cu plase, cuşti-capcană şi cu săgeţi cu gaz carbonic în cazul animalelor agresive.

Potrivit estimărilor Primăriei sucevene, în municipiul Suceava trăiesc liberi pe străzi 1.800 de câini, alţi 900 fiind adunaţi în padocuri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar