full screen background image

Negocierile pentru contractul colectiv de muncă la CFR vor continua

cfr calatori     Liderul Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică, a declarat pentru MEDIAFAX, după discuţiile de la MT privind contractul colectiv de muncă (CCM) la CFR, că discuţiile pe această temă vor continua şi că sindicatele nu au luat încă o decizie privind declanşarea conflictului de muncă.

“Nici în urma unor discuţiilor de miercuri nu s-a ajuns la un acord privind cuprinderea în contract a tuturor cerinţelor noastre. Negocierile vor continua. Există posibilitatea de a fi încheiat un acord, care să fie prezentat Fondului Monetar Internaţional, în care să fie prevăzută şi o majorare a fondului de salarii cu 2,4%, urmând ca diferenţa până la ceea ce solicităm noi din acest punct de vedere să fie analizată pentru a fi acordată până la toamnă”, a mai spus Frăţică, după negocierile purtate miercuri la Ministerul Transporturilor (MT).

Preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial a mai spus că, în acest context, sindicatele nu au luat încă o decizie privind declanşarea conflictului de muncă.

Feroviarii au oprit lucrul miercuri între orele 7.00 şi 9.00, interval în care, potrivit lui Frăţică, erau în circulaţie aproximativ 400 de trenuri de călători şi 200 de marfă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar