full screen background image

17 ani de parteneriat Schwaben – Suceava – Cernăuţi – Mayenne

reichertnechifor     Proiectele derulate în comun de Consiliul Judeţean Suceava şi de Consiliul Regional Schwaben din Germania au sorţi de izbândă “numai prin implicarea totală a părţilor”.

Aceasta a fost una dintre concluziile desprinse, ieri, la întâlnirea de la sediul Palatului Administrativ, la care au participat conducerile acestor structuri, parlamentari, primari şi directori de instituţii.

La aniversarea a 17 ani de la instituirea parteneriatului Schwaben – Suceava – Cernăuţi – Mayenne, şeful judeţului Suceava, Cătălin Nechifor, s-a arătat deosebit de mulţumit de rezultatele colaborării, precizând că acestea “au fost pietre de temelie” în dezvoltarea relaţiilor sociale, economice şi culturale.

El a precizat că, pentru Suceava, acest parteneriat este “cel mai important dintre toate care există”.

Nechifor: “Pentru Suceava, relaţia privilegiată cu Schwaben a schimbat câteva domenii importante. Pot spune foarte apăsat, pentru că am avut ocazia să văd cu ochii mei asta. Expertiza germană ne-a folosit foarte mult în demersul de reformare a instituţiilor sociale.”

La rândul său, preşedintele Consiliului Regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, a precizat că principalele direcţii de acţiune au fost şi sunt modernizarea căminelor de copii, colaborarea dintre universităţi, dotarea centrelor de psihiatrie şi întărirea relaţiilor culturale.

Reichert: “Eu vreau să spun că sunt mulţumit şi văd ce se întâmplă, lucrurile merg în direcţia bună. Poate că oaspeţii văd lucrurile altfel decât cei care trăiesc, zilnic, în zona respectivă. Pentru mine, personal, ceea ce facem noi trebuie să fie în beneficiul oamenilor. Acesta este ţelul suprem. Este normal să existe o legătură între dezvoltarea economică şi situaţia socială. Bunăstarea este bună pentru oameni, dar bunăstarea oferă şi siguranţă şi securitate.”

Vizita conducerii Regiunii Schwaben a continuat la Rădăuţi şi Dumbrăveni, unde au fost vizitate instituţii de ocrotire realizate în colaborare cu partenerii germani.

Jurgen Reichert va fi prezent, astăzi, la Cernăuţi, pentru a dezbate aceleaşi probleme cu partenerii ucraineni.

comments

comments




Leave a Reply

avatar