full screen background image

Românii vor cheltui 11 milioane de euro în vacanța de Paște

vacanta-paste-istanbul     Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc estimează că românii vor cheltui 11 milioane de euro pe vacanța de Paște. În comparaţie cu anul trecut, hotelurile şi pensiunile din ţară au mărit tarifele cu până la 15%.

Peste 90.000 de români vor pleca în vacanţa de Paşte, majoritatea în ţară, şi vor cheltui aproape 11 milioane de euro, adică în jur de 50 de milioane de lei. În timp ce 28 de milioane de lei vor fi daţi pe cazare, restul înseamnă transport, masă şi cheltuieli.

Preţurile au crescut cu 15% faţă de 2013, pentru că hotelierii nu au mai putut ține tarifele constante, din cauza scumpirilor din această primăvară.

În topul preferinţelor turiștilor se află, ca de obicei, pensiunile, unde sunt așteptați peste 63.000 de turiști. Doar 15.000 de turiști vor ajunge la munte de Paște, în timp ce 10 mii vor fi în staţiunile balneare.

Pe Litoral, doar 10% din cele 2.000 de locuri puse la dispoziţie de hotelieri sunt ocupate. Aproximativ 4.000 de turişti vor merge de Paşte peste hotare, în Grecia, Bulgaria și Austria.

comments

comments




Leave a Reply

avatar