full screen background image

Certificate de bună purtare pentru firmele care participă la licitaţii

centura 0814     Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, este nemulţumit că investiţiile importante, inclusiv de reabilitare şi modernizare a drumurilor, sunt întârziate nu atât de lipsa banilor, ci de slaba dotare a firmelor care câştigă licitaţiile.

El susţine că este foarte importantă “calitatea” agenţilor economici, din punct de vedere tehnic şi financiar, de a executa lucrări de amploare.

Potrivit lui Nechifor, nu numai în Guvern, ci şi în Parlamentul European, există semnale pentru “schimbări clare” în domeniul achiziţiilor publice.

Nechifor: “Este vorba despre potenţa financiară şi tehnică a firmelor, iar, din păcate, unele sunt în situaţii financiare dificile. Este de la sine înţeles pentru toată lumea, că nimeni nu plăteşte decât ceea ce înseamnă avansul legal, în ceea ce priveşte lucrările de asemenea amploare. Atunci când fac oferta tehnică şi financiară, companiile care câştigă licitaţiile sunt obligate să aibă inclusiv sursă de finanţare bancară, pentru a putea închide lucrările respective. Din păcate, nu există multe companii importante în situaţia de a face lucrări la termen şi de calitate”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar