full screen background image

“Ziua Jandarmeriei”, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni

jf2     Cadrele militare şi elevii jandarmi sărbătoresc 164 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Ziua Armei este marcată de întâlniri cu foşti colegi, înaintări în grad şi alte recompense, precum şi de Ziua Porţilor Deschise.

Activităţile organizate de Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni au debutat miercuri, 2 aprilie, cu întâlnirea de suflet cu veteranii unităţii.

De la biserica din incinta şcolii a fost vizitată şcoala şi a fost vizionat cel mai recent film de prezentare a acesteia, care cuprinde aspecte din misiunea şi din programul zilnic al elevilor.

Joi, 3 aprilie, întregul personal a participat la ceremonia dedicată Zilei Jandarmeriei, pe platoul şcolii.

Colonelul Liviu Marian, comandantul şcolii, a dat citire mesajului inspectorului general – general maior dr. Mircea Olaru şi a ordinului prin care doi ofiţeri au fost înaintaţi de la gradul de maior la gradul de locotenent colonel.

Pentru rezultatele obţinute în activitate, 24 de ofiţeri şi subofiţeri au fost recompensaţi cu „mulţumiri” şi „felicitări”.

Cu „evidenţiere de către comandant în faţa colegilor”, au fost recompensaţi 30 de elevi jandarmi şi cu „scrisori de mulţumire” – 13 elevi jandarmi din cele două batalioane.

De asemenea, au fost premiaţi câştigătorii competiţiei de tir organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei.

Tot astăzi, reprezentanţii instituţiilor colaboratoare au fost invitaţi să participe la o sesiune de dialog social pentru a identifica modalitatea în care instituţia fălticeneană poate contribui concret la prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Întâlnirea este inclusă şi în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, iniţiată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei continuă joi, 10 aprilie cu Ziua Porţilor Deschise.

Participanţilor li se vor prezenta atribuţiile Jandarmeriei şi condiţiile pentru a deveni subofiţer jandarm şi vor avea ocazia să îi vadă în acţiune pe elevii şcolii, într-un exerciţiu demonstrativ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar