full screen background image

Peste 100 de agenţi economici, verificaţi de poliţişti

Politia În baza Planului de acţiune coordonat de Inspectoratul General al Poliţiei Române la nivelul național, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, a pus în aplicare Planul de acţiune în scopul asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic, privind combaterea infracţionalităţii de natură economică, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor, precum şi combaterea infracţionalităţii stradale.

Astfel, zilnic, în intervalul 1 – 19 aprilie, la nivel judeţului, se vor organiza acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, fiind folosite efective din structurile de investigarea fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră, investigații criminale, poliție transporturi și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Activităţile vor viza în principal verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale de societățile/firmele și persoanele fizice care desfășoară activităţi de comercializare a mărfurilor, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

Totodată, sunt vizate ca obiective prioritare și creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, asigurarea respectării legii, prevenirea activităţilor infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele de risc criminogen, diminuarea fenomenului infracţional şi contravenţional specific perioadei premergătoare sărbătorilor Pascale.

În cadrul acţiunii, în zilele de 1 şi 2 aprilie, peste 200 poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava, structurile de investigarea fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră, investigații criminale şi poliţie transporturi, au acționat pe raza județului.

Astfel, au fost verificaţi 115 agenţi economici și 587 mijloace de transport, fiind constatate 7 infracţiuni, pentru care sunt cercetate 7 persoane.

Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 231 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 123.385 de lei, din care:

– 146 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice prevăzute de O.U.G.195/2002;

– 25 de sancţiuni sunt prevăzute de legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite;
– 19 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991;

– 41 de sancţiuni contravenţionale aplicate sunt prevăzute de alte acte normative.

Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 3.000 de lei şi au fost indisponibilizate mărfuri în valoare de 225 de lei.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea respectării legislaţiei şi a creşterii gradului de siguranţă publică a cetățeanului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar