full screen background image

Deţinuţii politic şi deportaţii ar putea fi despăgubiţi

camera deputatilor     Deputaţii din Comisia juridică au propus, miercuri, stabilirea unui cuantum de cel mult 24.000 de euro pe an de închisoare şi de 18.000 de euro pentru fiecare an de deportare pentru deţinuţii politici şi deportaţi, precum şi eşalonarea pe patru ani a sumelor ce urmează a fi plătite acestora.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avut, miercuri, pe ordinea de zi, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 221/2009 privind condamnările cu caracter politic şi măsurile administrative asimilate acestora, pronunţate în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989.

Comisia a înfiinţat un grup de lucru care a dezbătut punerea în acord a reglementării actuale, respectiv a Legii 221/2009 cu prevederile din decizia CC, care a declarat această reglementare ca fiind neconstituţională.

Grupul de lucru a dezbătut şi propus, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii asociaţiilor foştilor deţinuţi politici şi asociaţiilor celor deportaţi, o serie de amendamente convenite şi de Comisia juridică a Camerei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar