full screen background image

Andrei Gabriel și Ciprian Drobotă – Aeroclubul Suceava, la VIVA FM!

În această dimineață, în cadrul emisiunii Viva CAFÉ , ne-am întâlnit cu Andrei Gabriel, comandant Aeroclub Suceva, și Ciprian Drobotă, comandant adj. Aeroclub Suceava care ne-au vorbit despre activitatea de parașutism din Aeroclubul Suceava, dar și despre recordurile stabilite:

”Aeroclubul Suceava este de 58 de ani în zonă, instruiește tinerii pentru cursuri de licență de planor și parașutism. Activitățile de bază sunt: școală de planor și școală de parașutism”, a declarat Andrei Gabriel, comandant Aeroclub Suceva.

”Pentru parașutism este nevoie de 40 de ore de teorie, după care susții un examen ca să obții aprobarea de zbor și minim 25 de salturi, 10 cu deschidere automată și 15 cu cădere liberă” a menționat Ciprian Drobotă, comandant adj. Aeroclub Suceava.

Pentru tinerii între 16 și 23 de ani – aviația sportivă în România este gratuită, ea este suportată de statul roman, mai exact de Ministerul Transporturilor. Tinerii care se încadrează în aceste vârste fac un control medical, urmează cursurile și fac activitatea asta gratuit.

Mai multe amănunte interesante aflați ascultând interviul integral de mai jos:

comments

comments