full screen background image

Fără gradaţii de merit pentru angajaţii din învăţământul preuniversitar

profesori     Inspectoratul Şcolar nu va acorda, în acest an, noi gradaţii de merit angajaţilor merituoşi din sistemul preuniversitar.

Este vorba despre dascălii care au sperat că vor intra în rândul beneficiarilor şi care, potrivit ultimelor decizii, vor mai trebui să aştepte încă un an pentru a depune dosarele pentru concurs.

Inspectoratul a trimis o circulară şcolilor, prin care transmite că toţi cei care au primit gradaţii în anul 2010 vor ieşi din drepturi în 2015, faţă de acest an, cum prevederea vechea metodologie.

Mai exact, anul acesta se suprapun 2 serii de profesori cu gradaţii, cei care primesc gradaţia timp de 5 ani şi alţii care primesc timp de 4 ani.

În concluzie, dascălii care vor să obţină acest spor vor trebui să aştepte momentul în care colegii care beneficiază deja de gradaţii de merit vor ieşi din plată.

Gradaţia de merit reprezintă 25 % din salariul de bază şi este acordată profesorilor care dovedesc implicare în activităţile de la clasă şi care au obţinut performanţe deosebite şi distincţii în cadrul competiţiilor şcolare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar