full screen background image

Biciclistă accidentată de o maşină al cărei şofer nu a respectat semnificaţia unui indicator auto

accident-bici     Marţi, în jurul orei 15.30, pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un bărbat de 30 ani, din comuna Stulpicani, în timp ce conducea autoturismul, la intersecția cu străzilor Trandafirilor și 22 Decembrie, nu a respectat semnificația indicatorului ”Oprire”.

Din acest motiv, a intrat în coliziune cu o bicicletă, condusă regulamentar, pe drumul prioritar, de o femeie, de 45 de ani.

În urma impactului, femeia a fost proiectată pe carosabil, suferind leziuni uşoare.

După accident, conducătorul auto a oprit autoturismul și a discutat cu victima, a ridicat bicicleta de pe carosabil și a poziționat-o pe trotuar, după care, motivând că va scoate autoturismul pe care îl conducea în afara părții carosabile, pentru a nu bloca traficul rutier, s-a urcat la volanul acestuia și a plecat de la fața locului.

Pe timpul cercetării locului faptei, efectuate de polițiști, conducătorul auto a revenit și a precizat faptul că, după producerea accidentului, întrucât a discutat cu victima, iar aceasta i-a spus că nu a suferit leziuni, a plecat cu autoturismul în curtea unui spital, situat în imediata apropiere, unde are o soră internată, loc unde a fost găsit și autoturismul implicat în accident și care prezenta ușoare avarii.

Atât conducătorul auto, cât și victima, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea determinării alcoolemiei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar