full screen background image

Doisprezece migranţi sirieni şi albanezi reţinuţi la frontieră

migranti     În data de 8 martie, la nivelul Sectorului PF Rădăuţi, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, lucrătorii de frontieră  au observat, cu ajutorul aparaturii de termoviziune,  un grup de  persoane care se deplasa, dinspre frontieră către interiorul ţării, pe raza localităţii Vicovu de Sus, şi care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a interceptat si reţinut 10 persoane (9 bărbaţi şi o femeie).

Acestea nu vorbeau limba română, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului, unde s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 26 şi 42 ani.

Din primele verificări, a rezultat faptul că sirienii intenţionau să ajungă în spaţiul Schengen, în speranţa de a-şi găsi un loc de muncă.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră suceveni le-au întocmit celor în cauză acte premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Cele zece persoane au fost predate autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar