full screen background image

Finanţare europeană pentru lucrările abandonate de la unităţile şcolare

reparatii scoli     Primăria Suceava ar putea depune 6 proiecte de finanţare pentru finalizarea a 3 obiective de investiţii în tot atâtea unităţi şcolare sucevene.

Lucrările au debutat în anul 2007, cu fonduri alocate de la bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Educaţiei, însă, în prezent, acestea stagnează din cauza lipsei de finanţare.
Primarul Ion Lungu crede că a întrevăzut o rezolvare, banii necesari putând fi obţinuţi în cadrul unei noi măsuri a Programului Operaţional Regional.

“Sunt investiţii începute de către Guvern, prin ministerul Educaţiei, încă din 2007, acestea nefiind finalizate nici astăzi. A fost lansată o măsură prin Programul Operaţional Regional, cu fonduri europene, iar  noi încercăm să promovăm nişte proiecte europene pentru aceste şcoli”, precizează şeful executivului local.

În cauză sunt campusul  şcolar de la Liceul cu Program Sportiv, cu stadiu fizic de executare de 48% şi valoarea achitată de 38%; extinderea şi modernizarea sălii de sport de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, cu 19% stadiu fizic şi tot atâta valoare achitată, precum şi de Centrul de informare de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, executat fizic în proporţie de 19,06% şi cu plăţi de 18,66%. La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” în calcul sunt luate 3 proiecte, respectiv cele referitoare la reabilitarea termică unui corp de grădiniţă, mansardarea şi extinderea de alte corpuri, stadiile de execuţie fiind cuprinse între 19% şi peste 60%.

comments

comments




Leave a Reply

avatar