full screen background image

Ponta: Cu Băsescu am încheiat doar un armistiţiu

ponta     Premierul Ponta a afirmat că între el şi preşedintele Băsescu a fost încheiat doar un “armistiţiu”, deoarece este necesar ca în România să fie asigurată stabilitatea având în vedere contextul din Ucraina, şi a precizat că se aşteaptă ca până la finele anului să apară alte conflicte cu şeful statului.

El a spus miniştrilor, în şedinţa de guvern, că armistiţiul dintre Guvern şi preşedinte a fost impus de realitatea regională şi de faptul că partenerii europeni şi transatlantici au nevoie de o Românie stabilă, democratică şi serioasă, dar a precizat că nu este şi nici nu va fi “pace” până în decembrie.

“Am văzut un val de optimism că e pace între Guvern şi preşedinte. Eu nu-mi fac asemenea iluzii şi n-aş vrea să iluzionez pe nimeni. Nu e deloc pace şi nici nu cred că va fi pace până în decembrie, când vom avea un preşedinte care va înţelege să fie preşedinte-arbitru şi nu preşedinte-jucător. Aseară, a fost doar un armistiţiu impus de două lucruri: de votul Parlamentului de marţi – şi mulţumesc încă o dată tuturor parlamentarilor de la toate grupurile politice care ne-au sprijinit – şi de realitatea regională şi europeană”, le-a spus Ponta noilor miniştri, reuniţi în a doua şedinţă de Guvern de la învestire.

Premierul a explicat că blocajul politic a trebuit să fie rezolvat şi datorită unor factori externi.

“Uniunea Europeană şi partenerii noştri transatlantici au nevoie de o Românie stabilă şi democratică şi serioasă tocmai în momente foarte dificile şi foarte apropiate de graniţele noastre”, a spus Ponta.

Miercuri, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că a ajuns la un acord cu premierul Victor Ponta, astfel că a semnat numirea noilor miniştri, Guvernul urmând să-şi asumea răspunderea în Parlament pe un program inspirat din programul de guvernare.

Şeful statului a ţinut să afirme că acordul cu premierul a fost unul verbal.

comments

comments




Leave a Reply

avatar