full screen background image

Patru bărbaţi cercetaţi pentru tăiere ilegală şi furt de arbori

Taieri-arbori     Poliţiştii suceveni efectuează cercetări într-un dosar penal pentru tăiere ilegală şi furt de arbori, patru bărbaţi fiind cercetaţi, pentru un prejudiciu total de 34.000 de lei.

Pe 13 februarie, în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a delictelor silvice, în baza unor informaţii deţinute de poliţiştii Postului de poliție Panaci, s-a stabilit faptul că un bărbat, de 39 de ani, din localitate, proprietarul  unei  suprafeţe de pădure situată în comuna Panaci, s-a  deplasat, cu un TAF, împreună cu alţi trei tineri, și  au tăiat fără drept și sustras 96 de arbori nemarcați, din pădurea proprietatea unui bărbat, de  64 de ani, din comuna Borca, judeţul Neamţ, situată în vecinătatea pădurii autorului.

Volumul total tăiat a fost de 89,741 mc, în valoare de 15.862 de lei.

Echipa operativă a identificat, pe drumul forestier “Buciniș”, un număr de 44 de bușteni, fasonați, iar la cioată, au fost identificați 31 de arbori, cu un volum total de 69,876 mc, materialul lemnos găsit fiind predat organelor silvice.

De la autori au fost ridicate două ferăstraie mecanice și a fost indisponibilizat TAF-ul, care a fost folosit la comiterea faptelor.

Ieri, în continuarea verificărilor, s-au extins în cercetările şi s-a stabilit că, în perioada 07-12 februarie, acelaşi autor, împreună cu cei trei tineri, au tăiat fără drept alţi 85 de arbori nemarcaţi, din pădurea proprietate personală în suprafaţă de 3,11 ha pădure, situată în comuna Panaci şi aflată în administrarea O.S. Vatra Dornei, prejudiciul fiind de 18.009,17 lei.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a identificat, la cioată, un număr de 18 arbori fasonaţi, în volum de 14 mc, material lemnos ce a fost predat ocolului silvic.

Cercetările sunt continuate de Secţia 15 Poliţie Rurală Iacobeni, în cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

comments

comments




Leave a Reply

avatar