full screen background image

Un bărbat din Hârtop s-a ales cu dosar penal pentru braconaj

jder     În cursul zilei de ieri, poliţiştii au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic, întocmind un dosar de cercetare penală, pentru infracţiuni la Legea 407/2006 (Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic).

În jurul ore 13.00, polițiștii din cadrul Postului de poliție Preutești au desfășurat o acţiune pe linia prevenirii braconajului cinegetic.

Astfel, polițiștii au depistat, pe raza comunei Preutești, satul Huși, un bărbat, de 60 de ani, din comuna Hârtop, care se deplasa, cu un atelaj hipo, în care se aflau două capcane artizanale, un cuțit tip briceag, un ferăstrău, un topor și un jder mort.

Fiind întrebat despre proveniența bunurilor şi a cadavrului animalului, bărbatul a recunoscut că bunurile sunt ale sale, iar jderul a fost prins, cu o capcană, pe un teren de pe raza comunei Preutești.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, faptă prevăzută și pedepsită de art.42 alin.1 lit. m din Legea 407/2006, ce urmează a fi soluţionat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar