full screen background image

Pacienţii cu HIV din Suceava, fără tratament de 2 luni

HIV - SIDA     Tratamentul pentru HIV s-a terminat în urmă cu două luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, pacienţii seropozitivi din judeţ fiind nevoiţi să-şi întrerupă terapia, şi se termină în aceste zile în mai multe judeţe, fără a putea fi făcute noi comenzi, potrivit asociaţiei de pacienţi UNOPA.

În luna decembrie 2013, spitalul a rămas fără fonduri şi fără tratament, fiind singurul judeţ în care s-a înregistrat această situaţie, arată organizaţia.

Primele fonduri pe Programul HIV au ajuns la Suceava la sfârşitul lunii ianuarie 2014, dar nici aceste nu au rezolvat situaţia, pentru că autorităţile locale s-au lovit de o altă problemă: bugetul alocat de către Ministerul Sănătăţii pentru primul trimestru asigură doar 43 la sută din necesarul unei luni de tratament, spune UNOPA citând surse din spital.

Spitalul a făcut o comandă în aceste condiţii, urmând să se împartă tratamentul la 43 la sută dintre pacienţi.

“Invitam toată ţara să vina să vadă cum se împarte sănătatea la Suceava. Suntem disperaţi, ne vom bate pe medicamente atunci când vor veni, pentru că ştim că nu sunt pentru toţi. Dar de data asta nu mai iertăm, îi vom da pe toţi în judecată, spitalul şi pe toţi cei răspunzători până la ministrul Sănătăţii şi întreg Guvernul României. Cei vinovaţi trebuie să plătească pentru viaţă pe care ne-au distrus-o”, spune preşedintele Asociaţiei Red Ribbon din Suceava, Dorina Vasile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar