full screen background image

Parteneriate pentru înfrumusețarea județului Suceava

ciocanesti      Consiliul Județean Suceava, alături de Asociaţia “Cele mai Frumoase Sate din România”, Autoritatea Naţională de Turism, Ministerul Delegat pentru IMM-uri, va sprijini derularea unor evenimente culturale și turistice propuse de comuna Ciocănești.

Ieri, la sediul Ambasadei Franței în România, comuna Ciocăneşti a primit titlul de  “Satul Cultural al României 2014”, localitatea Poiana Stampei obținând locul II.

“Mă bucur de faptul că județul Suceava a ocupat primele două poziții între cei cinci finaliști și felicit comunele Ciocănești și Poiana Stampei pentru că au demonstrat, de la an de an, prin desfășurarea de activități culturale, că merită cu prisosință aceste locuri.” a declarat Preşedintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor.

Comuna Ciocănești urmează să fie gazda a cel puțin zece evenimente culturale și turistice, care se vor bucura de promovare intensă la nivel național.

Totodată, Consiliul Județean Suceava va lansa, în cursul acestui an, un proiect multianual intitulat “Flori de Bucovina”, prin intermediul căruia cele 114 localități din județ vor intra în competiție pentru titlul de cea mai frumoasă localitate.

O comisie de jurizare, din care vor face parte consilieri județeni și personalități ale vieții publice sucevene, va juriza localitățile aflate în concurs, iar în fiecare an, după evaluare, acestea pot primi clasificări mai bune sau mai slabe.

“Ideea este de a crea o competiţie între localităţi, între gospodari şi între administraţiile publice cu scopul de a înfrumuseţa toate localităţile judeţului”, a precizat Nechifor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar