full screen background image

Guvernul preia Transelectrica şi Transgaz

O echipa de electricieni specializata in lucrari sub tensiune a societatii Smart SA efectueaza o reparatie la izolatorul unui stalp de inalta tensiune apartinand societatii Transelectrica     Companiile Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN) au fost trecute de Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, de la Ministerul Finanţelor la Secretariatul General al Guvernului. Argumentele transferului sunt legate de necesitatea de realizare a cablului submarin cu Turcia şi a conexiunilor energetice cu Moldova.

Transelectrica şi Transgaz sunt unele dintre cele mai valoroase companii din sectorul energetic şi s-au aflat în portofoliul Ministerului Finanţelor, condus de PNL.

Ordonanţa de urgenţă a fost aprobată în ultima şedinţă de guvern, la care Daniel Chiţoiu (Finanţe) şi Andrei Gerea (Economie), propuşi de PNL spre înlocuire, nu au participat, în locul lor fiind prezenţi secretari de stat.

“Ordonanţa a fost dată ca să putem desfăşura marile proiecte de interconectare cu Moldova şi Turcia şi să dezvoltăm infrastructura energetică. În plus, Ministerul Finanţelor urmează să promoveze Legea privind stabilirea redevenţelor, deci nu putea să fie şi cu reglementare, şi cu management. Este împotriva regulilor UE”, afirmă surse din Guvern.

Secretariatul General al Guvernului este condus de Ion Moraru, fost senator PSD.

comments

comments




Leave a Reply

avatar