full screen background image

Şedinţa de vineri a PSD ar putea fi amânată

zgonea     Şedinţa de vineri a conducerii PSD ar putea fi amânată din cauza vremii nefavorabile, o decizie de reprogramare a acesteia urmând să fie luată de preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

“Din punct de vedere al capacităţii colegilor de a ajunge din teritoriu la ora convenită, e foarte greu. Am avut o discuţie cu domnul prim-ministru Victor Ponta şi am adus argumentele necesare. Dânsul susţine acelaşi punct de vedere, că este foarte greu ca, vineri, toţi parlamentarii (…).

Sunt zone în care nu poţi să ajungi efectiv. Eu cred că este important ca Guvernul să lucreze la fel de eficient cum a lucrat în ultimele zile şi toţi actorii importanţi, instituţiile publice să depună eforturi astfel încât căile rutiere şi liniile aeriene să fie capabile să-şi îndeplinească rolul”, a spus Zgonea la un simpozion consacrat Zilei Europene a Protecţiei Datelor.

În ce priveşte reprogramarea şedinţei de vineri, el a spus că va fi o decizie pe care o va lua preşedintele partidului, Victor Ponta, împreună cu colegii, cu preşedintele executiv, cu secretarul general şi în funcţie de starea vremii.

“Să fim serioşi, e un moment dificil din punct de vedere meteorologic şi este foarte greu să-i aducem pe toţi colegii. Mulţi dintre ei sunt preşedinţi de consiliu judeţean şi au instrumente şi atribuţii obligatorii prin legislaţie, pentru viaţa cetăţenilor, pentru buna desfăşurare a activităţii judeţului sau primăriei pe care o reprezintă. Şi trebuie să-i lăsăm acolo, să-şi facă datoria”, a mai spus Zgonea.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat speranţa ca parlamentarii să poată veni la Camera Deputaţilor pe data de 3 februarie.

“Eu voi face o convocare pentru luni a Camerei Deputaţilor, la prima sesiune din 2014, urmând ca în acea primă săptămână să vă prezint atât priorităţile Guvernului care vor fi adoptate în această săptămână, cât şi priorităţile Camerei Deputaţilor pentru această sesiune”, a mai precizat Valeriu Zgonea.

Comitetul Executiv Naţional al PSD va fi convocat în data de 31 ianuarie, până la acel moment urmând a fi finalizată lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, la care social-democraţii speră să obţină un număr de mandate “cel puţin egal cu cel din acest moment”, a declarat premierul Victor Ponta la începutul acestei luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent al partidului.

comments

comments




Leave a Reply

avatar