full screen background image

Lista judeţelor în care şcolile vor fi închise miercuri

clasa goala     Toate unităţile de învăţământ din judeţele avertizate cu cod portocaliu de viscol rămân închise miercuri, iar situaţia şcolilor din zonele atenţionate cu cod galben va fi anunţată în funcţie de fiecare situaţie în parte, potrivit Ministerului Educaţiei.

Toate şcolile şi grădiniţele din Capitală vor fi închise şi miercuri, decizia fiind luată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti după ce a fost emisă o avertizare cod portocaliu de viscol pentru Bucureşti şi alte 14 judeţe din sudul şi estul ţării.

“Având în vedere securitatea şi sănătatea elevilor şi ţinând cont de atenţionarea de cod portocaliu transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie şi de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, caracterizat prin viteze mari ale vântului, ninsori abundente şi vizibilitate redusă, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis sistarea cursurilor în învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis agenţiei MEDIAFAX.

Reluarea cursurilor în Bucureşti va fi anunţată din timp, a precizat ISMB.

Aceasta este ultima săptămână de şcoală din semestrul I, vacanţa intersemestrială fiind programată de sâmbătă 1 februarie până duminică 9 februarie.

Şcolile şi grădiniţele din Capitală au fost închise luni şi marţi, tot din cauza vremii nefavorabile.

Ministerul Educaţiei va centraliza, marţi, situaţia transmisă de inspectoratele şcolare privind închiderea unor şcoli.

Inspectoratele şcolare din judeţele avertizate cu cod galben de viscol vor decide dacă închid sau nu şcolile miercuri, au precizat oficiali din Ministerul Educaţiei.

Cursurile şcolare sunt suspendate integral, marţi, în Bucureşti şi 12 judeţe, respectiv Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea, şi parţial în Buzău, Giurgiu, Brăila, Bacău, Botoşani, Dâmboviţa şi Vaslui.

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, precum şi jumătatea de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Argeş.

Începând de miercuri, ora 23.00, va intra în vigoare o altă avertizare, valabilă până joi, la ora 10.00.

Avertizarea cod portocaliu va fi restrânsă, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judeţe, respectiv Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi.

De asemenea, de miercuri noapte până joi dimineaţă va fi prelungită avertizarea cod galben pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Covasna.

Joi şi vineri, vremea va deveni geroasă pe arii extinse în regiunile estice, sudice şi centrale, cu precădere dimineaţa şi noaptea.

Şcolile şi grădiniţele din Prahova, Călăraşi şi Ialomiţa vor fi închise şi miercuri

Cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Prahova, Călăraşi şi Ialomiţa vor fi suspendate, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, autorităţile spunând că nu vor să pună în pericol “integritatea” copiilor în condiţiile în care meteorologii anunţă că ninsorile vor reveni.

Toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Prahova vor fi închise, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.

Decizia privind suspendarea cursurilor este luată în contextul în care în Prahova încă mai există localităţi fără energie electrică, iar circulaţia rutieră pe unele drumuri judeţene şi comunale se desfăşoară cu dificultate.

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean ca unităţile de învăţământ din municipiu să rămână închise şi joi, în contextul în care judeţul Prahova se află sub avertizare cod portocaliu, însă deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens.

În judeţul Ialomiţa, şcolile şi grădiniţele vor fi închise miercuri, a declarat corespondentului MEDIAFAX inspectorul general şcolar al judeţului, Ileana Condruţ.

Şi în judeţul Călăraşi, şcolile şi grădiniţele rămân închise miercuri.

“Nu vom pune în pericol integritatea copiilor, având în vedere că există o nouă avertizare cod portocaliu”, a declarat prefectul de Călăraşi, George Iacob.

Potrivit acestuia, la ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Călăraşi nu mai sunt drumuri blocate, însă se circulă cu dificultate, iar utilajele acţionează pentru menţinerea şoselei curate, dar şi pentru lărgirea carosabilului acolo unde acesta este îngustat de zăpada de pe marginea drumului.

Echipe de jandarmi au fost mobilizaţi în localităţile Lehliu Sat, Florica şi Ileana din Călăraşi, pentru a-i ajuta pe bătrâni şi pe persoanele aflate în dificultate să facă poteci până la grajdurile de animale şi până la magaziile cu lemne.

comments

comments




Leave a Reply

avatar