full screen background image

Consiliul Judeţean vrea să împrumute 20 de milioane de lei

aeroportul-suceava     Consiliul Judeţean intenţionează să împrumute, pentru mai multe investiţii, 20 de milioane de lei.

13 milioane de lei ar urma să fie folosiţi pentru investiţii şi asigurarea cofinanţării la proiectul de modernizare pe fonduri europene a aeroportului, iar restul de bani, va fi direcţionat pentru continuarea lucrărilor la 5 drumuri judeţene.

Nechifor: “Cifra pe care vrem să o împrumutăm pentru Aeroportul Suceava este de 13 milioane de lei, ţinând cont şi de fapt că anul acesta suntem cu proiectul de modernizare a aeroportului în plină desfăşurare, la care trebuie să asigurăm, noi, ca beneficiari, prin regia Autonomă, o cofinaţare de aproximativ 10 milioane de lei. Mai avem nevoie de bani pentru a finaliza modernizarea aerogării pe partea de exterioare, care se ridică la aproape 4 milioane de lei. Mai avem nevoie de o autospecială de intervenţie la foc, clasa 7, în al doilea rând de o autoscară de pasageri şi, nu în ultimul rând, un set de utilaje cargo, care vor dervi operaţiunile viitoare, la aeroport. Pentru drumuri, cele 7 milioane de lei vor fi folosiţi pe tronsoanele DJ 76, Vatra Moldoviţei – Argel, Zamostea – Talpa – Botoşani, DJ 155 A, Râşca – Slătioara, DJ 178 F, Rădăuţi – Frătăuţii Vechi şi DJ 208, S Probota – limita judeţului Iaşi.”

Cătălin Nechifor a declarat că banii vor fi luaţi de la o instituţie bancară, cu condiţia ca şi membrii Consiliului Şudeţean să îşi dea girul pentru împrumut.

comments

comments




Leave a Reply

avatar