full screen background image

300 de câini comunitari vor fi adoptaţi, în fiecare lună, de germani

cainii-vagabonzi     Asociaţiile de protecţie a animalelor din municipiul Suceava promit exporturi de câini comunitari, pentru a nu lăsa Primăria să pună în practică ultima soluţie prevăzută de actele normative şi anume, eutanasierea.

Şefa Asociaţiei “Pro Anima”, Doina Cocriş, spune că adopţia în străinătate rămâne “o variantă eficientă” pentru gestionarea acestei probleme.

Ea recunoaşte că strângerea animalelor de pe străzi decurge greoi, deoarece municipalitatea nu dispune de oameni pregătiţi şi nici de dotările necesare, astfel încât este necesară încheierea unui parteneriat cu o firmă specializată.

Potrivit Doinei Cocriş, în fiecare lună pleacă din Suceava, în Germania, 80 de câini, numărul urmând să crească până la 300.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, declară că – potrivit legii în vigoare – până la data de 31 martie “trebuie făcută ordine” cu câinii fără stăpân.

El a lansat un nou apel către asociaţiile de protecţie a animalelor şi către cabinetele veterinare, dar nu a exclus varianta eutanasierii.

În prezent, în padocurile din municipiul Sucevei trăiesc 900 de câini comunitari, capacitatea adăposturilor fiind de 3 ori mai mare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar