full screen background image

Premii de 375.000 de lei pentru demararea a trei afaceri

antreprenor 2     Cea de-a zecea conferinţă din cadrul proiectului “Antreprenor 2.0″ a fost organizată la Suceava, azi, 21 ianuarie, la sediul Camerei de Comerţ Suceava.

Péter Barta, CEO FPP, antreprenor și business angel, reprezentanți ai Microsoft România și antreprenori locali au luat parte la conferința regională și i-au învățat pe participanți cum să-și valideze ideile de afaceri sau cum să folosească instrumentele online în dezvoltarea afacerii.

“Antreprenor 2.0” este un proiect implementat de Fundația Post-Privatizare și partenerii săi și presupune organizarea unor conferințe regionale în marile orașe, urmate de sesiuni de workshop și consultanță one-to-one în urma cărora să se găsească 30 de afaceri care să primească sprijin financiar în valoare de 375.000 de lei (12.500 lei pentru fiecare startup).

Etapele pe care doritorii trebuie să le parcurgă sunt simple: trebuie să-și înscrie idea de afacere sau afacerea recent pornită în formularul de înregistrare și să participe la conferința regională; la finalul conferinței un juriu format din antreprenori consacrați va alege în baza formularului de înscriere 50 de idei care vor trece în următoarea etapă a proiectului – sesiunile de workshopuri.

La terminarea workshopurilor, doar 20 de participanți, cu cele mai bune idei, vor trece în următoarea fază – sesiunea de mentorat one-to-one, unde timp de 3 săptămâni, alături de consultanții din program, vor fi ajutați să-și demareze afacerile și să își construiască o strategie de dezvoltare.

Afacerea demarată și strategia de dezvoltare finalizată vor fi analizate de un juriu
format din antreprenori, consultanți și oameni de afaceri.

După analiza, 3 startup-uri vor fi alese să primească sprijin financiar. Scenariul este același pentru toate cele zece orașe (Bucuresti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Braşov, Ploieşti, Constanţa, Craiova, Suceava şi Sibiu), astfel că, la final, 30 de startupuri vor primi premii în valoare totală de 375.000 de lei.

“Faptul că la finalul acestui program vor fi 30 de idei care vor fi premiate, sunt convins că va declanșa spiritul de competiție din fiecare aplicant și își va dori să performeze, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ducă la un concurs echilibrat, cu proiecte de foarte bună calitate care vor face ca deciziile mentorilor să fie dificil de luat!, este de parere Péter Barta, CEO FPP și mentor în cadrul “Antreprenor 2.0.”

“Antreprenor 2.0”, ID 49068, este un proiect cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în Oameni!, și implementat de Fundația Post Privatizare în parteneriat cu Impact Net Business SRL, Inovativ Consult SRL, Underclick.ro SRL.

Este destinat exclusiv cetățenilor români, cu vârsta minimă de 18 ani; nu pot participa cei care au făcut parte din grupul țintă al altor proiecte implementate de Fundația Post-Privatizare, adică, « Promovarea antreprenoriatului în domeniul industriilor creative », ID 61490 sau « Investitori în oameni – parteneriat transnațional pentru creșterea interesului angajatorilor în dezvoltarea resurselor umane și pentru creșterea responsabilității sociale a întreprinderilor », ID 62471.

antreprenor 3

comments

comments




Leave a Reply

avatar