full screen background image

Ultima săptămână, pentru declararea contribuţiei sociale şi impozitului pe venit

DGFPS     Ultima zi pentru depunerea declaraţiei privind obligaţia de plată a contribuţiei sociale, impozitului pe venit şi a evidenţei nominale a persoanelor este 27 ianuarie, anunţă Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oana Violeta Apetrea, precizează că au obligaţia de a depune “formularul 112” persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajator; entităţile asimilate angajatorului; plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă; instituţiile publice care calculează, reţin, plătesc şi, după caz, suportă contribuţii sociale; angajaţii rezidenţi sau nerezidenţi care îşi desfăşoară activitatea în România, precum şi angajatori nerezidenţi care nu au sediul social sau reprezentanţă în România.

Apetrea precizează că impozitul pe veniturile din salarii datorat de sediile secundare cu minimum 5 salariaţi, care deţin cod fiscal pentru impozitul pe salarii, se declară şi se plăteşte de către societatea mamă la organul fiscal la care aceasta este înregistrată.

Codul fiscal al fiecărui sediu secundar şi impozitul pe salarii aferent se declară la secţiunea “F.2” a formularului 112.

Pentru plata impozitului, societatea mamă va întocmi câte un ordin de plată distinct  de fiecare sediu secundar, la codul de identificare fiscală al beneficiarului înscriindu-se codul fiscal al sediului secundar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar