full screen background image

În Afganistan vor rămâne circa 200 de militari români

militari-in-afganistan     Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, vineri, că, din octombrie, în Afganistan ar urma să mai rămână doar circa 200 de militari români, ca instructori ai armatei afgane.

Răspunzând jurnaliştilor despre retragerea din Afganistan, Mircea Duşa a spus că se aşteaptă să se vadă cum va evolua situaţia din zonă.

“Există un calendar, există o planificare. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în Afganistan după alegerile prezidenţiale, dar pe graficul pe care îl avem urmează ca la sfârşitul acestei luni să mai avem o rotaţie: va pleca Batalionul de la Craiova şi se vor întoarce colegii noştri care sunt în misiune în Afganistan. Planificarea pe care am aprobat-o deja şi în CSAT este de aproximativ 1.000 de oameni în Afganistan, astfel ca din octombrie încolo să rămânem probabil cu vreo 200 de militari, la nivel de instructori a armatei afgane”, a afirmat Mircea Duşa.

Ministrul Apărării Naţionale a participat vineri, la Cluj, la predarea-primirea comenzii Diviziei 4 Infanterie “Gemina”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar