full screen background image

Comisia pentru revizuirea Constituţiei începe activitatea pe 27 ianuarie

camera deputatilor     Membrii Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru revizuirea Constituţiei vor fi convocaţi, în data de 27 ianuarie, pentru a pune proiectul în acord cu observaţiile Comisiei de la Veneţia, Consiliului Legislativ şi ale uniunilor profesionale, acestea din urmă având termen de depunere a amendamentelor până în data de 22 ianuarie.

Vicepreşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat marţi pentru AGERPRES că speră ca, până în data de 31 ianuarie, cel de-al doilea draft al proiectului să fie finalizat astfel încât să poată fi tradus în engleză şi transmis Comisiei de la Veneţia pentru un punct de vedere oficial.

“A rămas să convocăm Comisia pentru revizuirea Constituţiei în data de 27 ianuarie. Eu sper că până la finalul săptămânii respective să avem proiectul, să putem vota în Comisie şi să-l putem trimite Comisiei de la Veneţia şi Curţii Constituţionale. Noi sperăm să terminăm. Dacă nu vom termina, mai mergem cu o săptămână, că nu suntem legaţi neapărat de data de 31 ianuarie”, a spus Chelaru.

Acesta a precizat că membrii Comisiei vor avea o întâlnire cu reprezentanţii uniunilor profesionale pentru a discuta propunerile acestora de modificare a unora dintre articolele constituţionale.

“Toate uniunile profesionale vor fi chemate la o întâlnire, la solicitarea acestora. Le-am spus că dacă au probleme, să le depună în scris ca să le avem deja şi să le putem discuta de pe 27, când încep lucrările Comisiei. Vom discuta toate amendamentele la proiectul iniţial, amendamente ce au fost generate de discuţiile purtate cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, şi de observaţiile primite de la Consiliul Legislativ şi de la uniunile profesionale”, a mai spus senatorul PSD.

Ioan Chelaru a adăugat că, după finalizarea lucrărilor Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, proiectul va intra în dezbatere publică până în luna septembrie, urmând ca în cea de-a doua sesiune parlamentară a anului, după primirea avizului Curţii Constituţionale, proiectul să intre pe traseul legislativ.

“Modificările le punem în discuţie publică, le transmitem Comisiei de la Veneţia, Curţii Constituţionale pentru ca până în toamnă ele să fie cunoscute de cât mai multă lume, iar în septembrie să putem intra eventual pe dezbateri în plen”, a susţinut acesta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar