full screen background image

Niciun bloc reabilitat termic, cu fonduri europene, în acest an

reabilitare termica     Municipiul Suceava nu a reuşit să depună nici măcar un dosar pentru reabilitarea termică, cu finanţare europeană, a blocurilor de locuinţe, a recunoscut şeful administrativului local, Ion Lungu.

Edilul şef spune că, după ce şi-au dat acordul de a participa în proiect cu partea lor  de bani, mai multe asociaţii şi l-au retras, una dintre cauze fiind slaba capacitate financiară a proprietarilor de locuinţe.

Lungu a precizat că, în bugetul local pe 2013, a fost prinsă suma de 1 milion de lei cu această destinaţie, fonduri care au rămas neatinse.

“Este ruşinos pentru noi, pentru că nu am reuşit să depunem niciun proiect, din caza lipsei acordului asociaţiilor de proprietari. Estimam că vom face vreo 3.000 de apartamente, am prins 10 miliarde de lei vechi în buget, dar nu am cheltuit niciun leu”, a spus Lungu.

Chiar dacă intenţiile iniţiale au fost lăudabile, ulterior, nici măcar câştigătorul licitaţiei pentru executarea studiilor obligatorii nu s-a dovedite a fi mai serios.

“A venit şi un proiectant de la Bucureşti, a câştigat licitaţia, şi a făcut proiectul într-un birou, iar când a venit la Suceava, acesta nu a fost bun, iar oamenii l-au întors”, a adăugat primarul Sucevei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar