full screen background image

Lungu: Montarea repartitoarelor de costuri, o şmecherie

repartitor     Prevederile legale privind stabilirea pe bază de repartitoare de costuri a consumurilor de agent termic pentru încălzirea locuinţelor au fost aplicate prost şi nu au adus nimic bun, în ceea ce priveşte repartizarea la nivel de scară de bloc.

Cel puţin aşa consideră primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a răspuns interpelării a unui şef de asociaţie de proprietari, care i-a reproşat edilului şef că, o dată cu intrarea în vigoare a noii centrale de termoficare a “Bioenergy” Suceava, nu a dispus interzicerea repartitoarelor.

“Montarea repartitoarelor a fost simplă afacere, o şmecherie, care nu a dus nicio echitate în plus în repartizarea cheltuielilor”, este de părere edilul şef.

Lungu arată că nu a promis niciodată acest lucru, întrucât contractul este încheiat între proprietari şi firma de repartitoare, iar decizia renunţării la robinetele termostat şi repartitoarele de cost poate fi luată de către cei care locuiesc pe o scară de bloc.

“Primarul nu poate impune nimic în acest sens. Aveţi, la început de an, adunarea generală a asociaţii lor de proprietari, cadru în care puteţi lua decizia renunţării la repartitoare”, le-a spus şeful municipalităţii, preşedinţilor şi administratorilor de asociaţii, cu prilejul întâlnirii de ieri, de la sediul executivului.

Primarul Sucevei a ţinut să precizeze că, în condiţiile în care jumătate din salariaţii de la Termica şi-au montat centrale individuale pe gaze naturale, personal continuă să fie branşat la sistemul centralizat de termoficare, având montate, pe calorifere, robinete termostat şi repartitoare de costuri.

“Mă sacrific în continuare şi plătesc mai mult decât înainte, când nu aveam repartitoare”, a explicat Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar