full screen background image

23 de brăduţi confiscaţi de poliţişti la Slatina

brazi_taiati_confiscati     La nivelul Poliţiei Române, se desfăşoară, în această perioadă, Planul de Acţiune “Pomul de Crăciun”.

Scopul acestui plan îl constituie prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun, precum şi transportul şi comercializarea acestora fără respectarea normelor legale în domeniu.

În subsidiar, planul vizează prevenirea şi combaterea infracţionalităţii la regimul silvic prin exploatarea cu încălcarea normelor legale a lemnului de răşinoase.

În cadrul acţiunilor desfăşurate la nivelul IPJ Suceava, poliţiştii Postului de poliţie Slatina l-au identificat, ieri, pe Petru D., de 19 ani, din localitate, în timp ce transporta, cu un atelaj hipo, 23 de brăduți.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul s-a deplasat pe marginea pădurii “Maghernița”, cu scopul de a lua lemne de foc şi a găsit abandonați 23 de pomi de iarnă, pe care intenționa să-i transporte la domiciliul său.

Brăduţii, în valoare de circa 1.150 de lei, au fost ridicaţi în vederea confiscării și predaţi Ocolului Silvic Mălini.

Petru D. a fost sancționat contravențional, conform Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Cercetările sunt continuate, urmând să se dispună procedural.

Poliţiştii atrag atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu că, în perioada următoare, astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun, să se desfăşoare în deplină legalitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar