full screen background image

Peste 15.000 de petarde confiscate de la un sucevean

materiale pirotehnice     În perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, poliţiştii suceveni pun în aplicare Planul de Acţiune “FOC DE ARTIFICII”, aflat în derulare la nivelul Poliţiei Române.

În cadrul acestui plan poliţiştii urmăresc respectarea legislaţiei în privinţa utilizării şi deţinerii de materiale pirotehnice, precum şi legalitatea desfăşurării actelor de comerţ cu astfel de produse, în contextul activităţilor economice specifice legate de perioada Sărbătorilor de iarnă.

Pentru punerea în executare a acţiunilor specifice, ieri dimineaţă, o patrulă de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, care acţiona pe Calea Unirii, din localitate, l-au depistat pe Frank B., de 42 de ani, localnic, în timp ce transporta mai multe produse pirotehnice, pentru care nu poseda documente de provenienţă şi nici nu era autorizat în acest sens.

În urma controlului efectuat asupra bagajului pe care acesta îl transporta, a fost descoperită cantitatea de 15.600 de petarde din categoria a II-a.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală faţă de Frank B., pentru comiterea infracţiunii de “deţinerea, transportul, folosirea sau orice operaţiune cu materiale pirotehnice fără drept”, faptă prev. şi ped. de art. 37 alin. 3, din Legea 126/1995 republicată.

Poliţiştii atrag atenţia că, potrivit legii, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an (art.37 din Legea 126/1995 republicată).

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

comments

comments




Leave a Reply

avatar