full screen background image

Legea bugetului şi cea a asigurărilor sociale de stat, trimise spre promulgare

Big One Hundred Euro House     Proiectul legii bugetului de stat şi cel al legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014 au fost trimise spre promulgare preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, cele două proiecte de acte normative se află ‘la promulgare’ începând de luni.

Săptămâna trecută, preşedintele Traian Băsescu declara că va promulga legea bugetului asigurărilor sociale în aceeaşi zi în care o va primi, dar că bugetul de stat îl poate “consulta” până pe 29 decembrie.

“Ce vă pot spune însă cu certitudine: voi promulga imediat bugetul asigurărilor sociale, pentru că n-am de reproşat nimic acelui buget. Obiecţiunile mele sunt pe efectele introducerii accizei pe carburanţi. Probabil că în aceeaşi zi în care bugetul asigurărilor sociale va sosi, îl voi şi promulga, pentru că n-am motive să-l ţin. L-am urmărit în derulare, nu are decât rezerve rezonabile – că şi liberalii trebuie să aibă un ban de alegeri, dar ele sunt rezonabile, nu sunt exagerate, ca la Ministerul Dezvoltării Regionale. Deci, din acest punct de vedere, domnul prim-ministru poate să stea liniştit”, a spus Traian Băsescu.

În privinţa bugetului de stat, preşedintele a afirmat că poate consulta proiectul Legii bugetului de stat până pe 29 decembrie, pentru a-şi formula un punct de vedere.

“Vreau să ştiţi că bugetul nu este sosit, nu este în regim de urgenţă, deci, în mod normal, ar putea să sosească luni, 9 decembrie la Preşedinţie, şi va intra într-un proces de analiză. Dacă era în procedură extraordinară, trebuia să se stea doar trei zile. Fiind în procedură normală, va veni luni, 9. Şi dacă erau trei, trebuia să vină sâmbătă, şi n-avea unde să-l lase, decât la portar. Dar documentul, în mod normal, trebuie să fie trimis la Preşedinţie pentru promulgare luni, 9 decembrie. Deci, eu estimez că va veni luni. Data până la care pot să-l consult este până pe 29 decembrie, pentru a-mi formula un punct de vedere”, a arătat şeful statului, săptămâna trecută.

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat în repetate rânduri că, dacă Executivul nu va găsi soluţii pentru a renunţa la creşterea accizei pe combustibil, nu va accepta bugetul de stat pe anul 2014 în forma actuală, existând posibilitatea de a-l ataca la Curtea Constituţională.

comments

comments




Leave a Reply

avatar