full screen background image

Vremea, până pe 22 decembrie

ninsoare     Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 9 – 22 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Moldova, procesul de răcire din primele două zile va determina scăderea mediei maximelor diurne de la 5 grade pe 9 decembrie la -3 grade pe 10 decembrie, iar cea a minimelor nocturne va coborî de la -3 grade în dimineaţa de 10 decembrie la -8 grade în noaptea de 10/11 decembrie. Apoi, până pe 22 decembrie, temperaturile medii maxime vor oscila între 1 şi.4 grade, iar cele medii minime, între -6 şi -2 grade, ceea ce semnifică un regim termic mai rece decât în mod obişnuit pentru regiune, în această perioadă.

În prima zi şi din nou în intervalul 11 spre 12 decembrie va ninge. Ulterior, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă.

La munte, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă a anului. În prima săptămână temperaturile medii vor fi negative, atât cele maxime, ce vor scădea până la -8 grade, cât şi minimele nocturne, ce vor coborî până la aproximativ -12 grade. După 15 decembrie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi ceva mai ridicate, oscilând între -2 şi 2 grade, iar minimele nocturne, deşi vor fi permanent negative, vor fi cu circa 4 grade mai ridicate decât în prima săptămână.

Pe 9 şi 10 decembrie va ninge pe arii extinse. Ulterior, vor fi posibile ninsori slabe, de scurtă durată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar