full screen background image

Un sfert din europeni sunt în pragul sărăciei

saracie1     Peste 124 de milioane de oameni din Uniunea Europeană, aproape un sfert din întreaga populaţie a ţărilor din UE, trăiesc sub ameninţarea sărăciei, la marginea societăţii, se arată într-un raport comunicat de Oficiul de Statistică European, Eurostat.

Anul trecut, 124,5 milioane de persoane, adică 24,8% din populaţia Europei se aflau în pragul sărăciei, în comparaţie cu 24,3% în 2011 sau 23,7%, înregistrate în 2008.

Bulgaria (49%), România (42%) şi Letonia (37%) ocupă primele trei poziţii în clasamentul celor mai sărace ţări, urmate de Grecia, Lituania şi Ungaria. La polul opus se află Olanda şi Cehia (ambele cu 15%), Finlanda (17%), Suedia şi Luxemburg (cu câte 18 procente), ţări care se laudă în acest momnet cu rata cea mai scăzută a sărăciei.

Ţări fondatoare ale UE, cum ar fi Italia, se zbat să reziste pe linia de plutire a balanţei economice. Peste 18,2 milioane de italieni se luptă zi de zi cu sărăcia. Chiar dacă este ţara cu cei mai mulţi cetăţeni aflaţi în această situaţie ingrată din Europa, în raport cu numărul total al locuitorilor, doar 29,2% din populaţia din “cizmă”, putem spune că Italia nu suferă precum estul continental.

comments

comments




Leave a Reply

avatar