full screen background image

79 de scări de bloc din Suceava, în continuare fără apă caldă

apa-calda     79 de scări de bloc din municipiul Suceava continuă să nu beneficieze de apă caldă, iar pe 37 de scări Termica a sistat furnizarea încălzirii din cauza datoriilor mari neachitate.

Administratorul special al Termica, Ovidiu Dumitrescu, a declarat că ritmul plăţilor de la consumatorii casnici se păstrează la cote inferioare comparativ cu aceeaşi perioadă a anilor trecuţi.

În noiembrie, sucevenii au achitat aproape 1,1 milioane de lei, faţă de 1,3 milioane, în 2012, şi 1,5 milioane, în 2011.

Dumitrescu a precizat că restanţele populaţiei depăşesc, în prezent, 18 milioane de lei.

În altă ordine de idei, administratorul special de la Termica a menţionat că Autoritatea pentru Reglementarea Serviciilor Comunale nu a trimis un răspuns referitor la creşterea tarifului la transportul agentului termic, după ce au fost trimise o serie de completări la materialul iniţial.

Termica a propus un preţ de 168 de lei pe gigacalorie, care – dacă va fi aprobat – se va adăuga celui de producţie de 116 lei, cu care firma “Bioenergy” livrează agentul termic la gardul centralei.

Dacă şi consilierii locali îşi vor da acordul, sucevenii ar urma să plătească cu 100 de lei în plus valoarea unei gigacalorii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar