full screen background image

Jandarmi înaintaţi în grad înainte de termen

jandarmi avansati 2     Astăzi, 2 decembrie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, a avut loc adunarea festivă a cadrelor unităţii, activitate în cadrul căreia s-au prezentat aspecte privind contextul intern şi internaţional în care a avut loc Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

După prezentarea mesajului Inspectorului general al Jandarmeriei Române cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, au fost acordate recompense din partea inspectorului şef al I.J.J. Suceava (mulţumiri, felicitări, citări prin ordin de zi).

De asemenea, s-a desfăşurat ceremonialul militar organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, înainte de termen, a unui număr de 10 lucrători ai unităţii.

Prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, 4 ofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel:

– în gradul de maior – 2 ofiţeri (cpt. Grigoraş Lucian şi cpt. Şaramet Marius);

– în gradul de căpitan – 2 ofiţeri (lt. Paşcan Marian şi lt. Petrovici Emil).

Totodată, prin ordin al Inspectorului general al Jandarmeriei Române, 6 subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel:

– în gradul de plutonier adjutant şef – 1subofiţer (plt.adj. Mihalache Mihai);

– în gradul de plutonier adjutant – 2 subofiţeri (plt.maj. Dascălu Costinel; plt.maj. Vangu – Hunea Toma );

– în gradul de plutonier major – 3 subofiţeri (plt. Moldovan Marius, plt. Dabîca Vasile, plt. Romanescu Sebastian).

În fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv.
Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie).

jandarmi avansati 1

comments

comments




Leave a Reply

avatar