full screen background image

2 bărbaţi prinşi la furat de molizi în valoare de peste 1.500 de lei

brazi de craciun      La nivelul Poliţiei Române se desfăşoară, în această perioadă, Planul de Acţiune “Pomul de Crăciun”.

Scopul acestui plan îl constituie prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun, precum şi transportul şi comercializarea acestora fără respectarea normelor legale în domeniu.

În subsidiar, planul vizează prevenirea şi combaterea infracţionalităţii la regimul silvic prin exploatarea cu încălcarea normelor legale a lemnului de răşinoase.

În cadrul acţiunilor desfăşurate la nivelul IPJ Suceava, la data de 29 noiembrie, poliţiştii suceveni au identificat două persoane care au tăiat ilegal şi sustras mai mulţi arbori de esenţă răşinoase, prejudiciul fiind de aproximativ 1.500 de lei.

În baza unor date şi informaţii, poliţiştii Postului de Poliţie Frumosu s-au autosesizat  despre faptul că Constantin L., de 21 de ani, din localitate, și Silviu P., de 19 ani,  din comuna Vatra Moldoviţei, au tăiat mai mulți arbori  din  fondul silvic  de stat,  cantonul silvic  Măgura, din cadrul O.S. Vama.

Poliţiştii postului de  poliție Frumosu s-au deplasat la fața locului, însoțiți  de pădurarul de canton şi au constatat că locul de unde au fost tăiați arborii face parte din UP I Deia, cantonul silvic Măgura, fiind identificate șase cioate de esență de rășinoase, nemarcate.

La fața locului a fost identificat rumegușul în stare proaspătă rezultat din tăierea  arborilor cu ferăstrăul mecanic, cetina în stare verde, iar materialul lemnos rezultat a fost sustras.

În urma activităţilor investigative au fost identificaţi Constantin L., de 21 de ani, din Frumosu, și Silviu P., de 19 ani, din comuna Vatra Moldoviţei, care, fiind audiaţi şi participând la conducerea în teren,  au recunoscut  că ei au tăiat  cei șase  arbori nemarcați, iar materialul lemnos şi vârfurile de brad au fost vândute unui cetățean  din comuna Vama, al cărui nume nu-l cunoaşte.

Cu ocazia cercetării la faţa locului, s-a stabilit faptul că arborii erau de  esență molid și aveau un volum total de 7,81 de mc, cu o valoare de 1514,27 de  lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând să se dispună procedural.

Poliţiştii atrag atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu, că în perioada următoare astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun,  să se desfăşoare în deplină legalitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar