full screen background image

3 persoane urmărite penal pentru nerespectarea regimului transportului public

maxitaxi     În ultima perioadă, poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier public, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mau grave.

După ce în ultimele două săptămâni au fost aplicate mai multe sancţiuni unor firme de transport şi  unor persoane fizice, poliţiştii au desfăşurat şi acţiuni de identificare şi sancţionare a transportatorilor “pirat”, în trei cazuri întocmindu-se dosare penale şi administrându-se probatoriu în baza căruia faţă de suspecţi a fost începută urmărirea penală.

La 29 noiembrie, la propunerea Poliţiei Oraşului Gura Humorului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a dispus începerea urmăririi penale faţă de Ionel F., de 33 de ani, Gheorghe N., de 59 de ani, ambii din comuna Stulpicani, Vasile S., de 29 de ani, şi Gheorghe C., de 36 de ani, ambii din oraşul Frasin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului transportului rutier public.

În fapt, în perioada 17 – 22 octombrie, cei în cauză fost identificaţi de polițiști în timp ce efectuau transport rutier public de persoane, cu autoturismele proprietate, pe ruta Frasin – Gura Humorului, fără a deţine licenţă de transport, licenţă de execuţie pentru vehicul sau licenţă de execuţie pentru traseu.

Cercetările sunt continuate, urmând a se dispune procedural.

Poliţiştii atragem încă o dată celor predispuşi la comiterea unor astfel de fapte, că legea sancţionează aceste activităţi ilicite.

Totodată, solicită cetăţenilor să nu apeleze la astfel de variante de transport, punându-şi în pericol viaţa.

comments

comments




Leave a Reply

avatar