full screen background image

Peste 25.000 de lei imputaţi medicilor, pentru prescierea unor reţete pentru persoane cu handicap

Handicap Logo     În luna octombrie, inspectorii Serviciului Control au efectuat o actiune de control operativ pentru verificarea modului de prescriere, în anul 2012, de către medicii de familie şi medicii specialişti aflaţi în contract cu CAS Suceava, a medicamentelor pentru asiguraţii care au statut de “persoană cu handicap”.

Această categorie de asiguraţi beneficiază de medicamente gratuite (la nivelul preţului de referinţă decontat de CAS), indiferent de lista din care face parte medicamentul (A – cu compensare 90% din preţul de referinţă, B – cu compensare 50% din preţul de referinţă sau C – cu compensare 100% din preţul de referinţă), cu condiţia să faca dovada includerii în această categorie cu certificatul de încadrare în grad de handicap, valabil în momentul prescrierii reţetei.

Din verificările efectuate, a rezultat un număr de 114 medici care au prescris reţete persoanelor cu handicap, în regim gratuit (la nivelul preţului de referinţă decontat de CAS), fără a deţine o copie a certificatului de încadrare în grad de handicap, valabil la acea dată.

Suma totală imputată medicilor a fost de 25.683,16 de lei.

De asemenea, în urma acestor verificări, unui număr de 18 farmacii, a fost imputată suma de 3.630,83 de lei, reprezentând contravaloarea reţetelor eliberate de acestea, pentru care au preluat eronat în sistemul informatic datele înscrise de medicii prescriptori pe reţete, date referitoare la numele, CNP-ul persoanelor care au beneficiat de reţete sau medicul prescriptor.

O altă acţiune de control operativ, efectuată în luna octombrie, a vizat verificarea serviciilor medicale acordate în anul 2012 de medicii specialişti, în ambulatoriul de specialitate, pacienţilor care figurau internaţi în spital, in ultima zi de spitalizare.

S-a constatat că un număr de 42 de furnizori de servicii medicale din ambulatoriul de specialitate au raportat la CAS servicii medicale pentru pacienţi internaţi în spital în ultima zi de spitalizare.

Aceste servicii au fost imputate furnizorilor din ambulatoriul de specialitate, suma totală imputată fiind de 9.518,99 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar